Modul 1: "Se, Sig og Spil" (3-5 timer)
(Heldags-kurser efter aftale)
Modul 2: "Indlært musikalitet"
Kurset henvender sig til musikundervisere, som har deltaget på kurset Modul 1.
På kurset vil vi som det første genopfriske hjørnestenen i metoden og de afviklingsrutiner, vi gennemgik på kurset sidst.
Indlært musikalitet
På modul 2 vender vi atter engang bøtten på hovedet og flytter fokus til, hvordan eleverne går fra at se, sige og spille, til at kunne ”spille med ørene”.
Vi gennemgår supplerende øvelser ind i de kendte afviklingsrutiner med fokus på, at rytmikken og læsningen bliver overført til børnenes individuelle ”indre musikalske rygsæk”.
Den indlærte rytmik skal blive til elevens eget musikalske sprog og værktøj, som de selv kan ”trække op af rygsækken” og bidrage med som egen musikalitet i sammenspil, improvisation eller komposition.
På kurset gennemgås 20 nye øvelser, men vi forbliver i samme materiale og didaktiske setup.
De nye øvelser kan implementeres i ”Se, Sig og Spil ”-undervisningen, uanset om man er kommet langt – eller er på vej til at komme i gang.
I tillæg til alt det ovennævnte vil kursisterne også blive præsenteret for et nyt elev-arbejdshæfte til pulsbanerne, hvor praksis overføres fra pulsbanerne til helt simpel teori og komposition.
Korte Kurser /workshops
”Se, sig og spil” pulsbane kursus
(2 timer max 25 deltagere)
Forudsætningen for alt musikalsk udøvelse er, at deltageren har en egen og en fælles fornemmelse for grundpuls. Det er lykkedes Peter Bjerrum med hans unikke værktøj ”Se, Sig og Spil-Puls” at skabe rammen for at arbejde med, og forklare det abstrakte begreb grundpuls, så det bliver visuelt, konkret, forståelig og anvendeligt for alle.
Gennem sammenspil, aktiv lytning og bevægelse på ”Se, Sig og Spil” pulsbaner, indøves
pulsfornemmelse og fortrolighed med grundpulsslagene.
På workshoppen får I instruktion i, hvordan I kan arbejde med pulsbanerne med jeres egne elever med progression og i et væld af variationsmuligheder.
Målgrupper: Alle
Spil trommesæt med hele klassen
(2 timer max 20 deltagere)
Kan det lade sig gøre at spille trommesæt med en hel klasse? …..Svaret er Ja!!
På kurset får du en helt simpel metode, og et undervisningsforløb med Little Masters of Music (Peter Bjerrum) hvor ALLE elever i klassen lærer at spille helt simpelt trommesæt, som fungerer i sammenspils situationer. Forløbet giver eleverne basalt kendskab til trommesættet, musikalske begreber, samt et indblik i trommeslagerens rolle i musikken.
Forløbet består af instruktioner til underviseren, og øvelser til eleverne som kan arbejde i selv-styrende øvegrupper ved/på trommesættet.
Kurset forudsætter IKKE forudgående kendskab til ”Se, Sig og Spil” eller at man selv kan spille trommer. Ved kursets afslutning får alle deltagere udleveret materialet, og så er det bare at gå hjem og fyre op under ”gryderne” med klassen.
Kursist Musiklærer Astrid Jacobsen siger om forløbet, og metoden:
"Jeg har netop prøvet metoden og forløbet af i min 4. klasse, og det har virket fantastisk godt! Det skal jeg helt klart gentage, og jeg er glad for, at jeg deltog i kurset da det gav mig en helt konkret og simpel arbejdsmodel, til at komme i gang med trommespil (for alle)! Eleverne var vilde med det!"
Priser:
"Jeg kan på det varmeste anbefale kurset til musiklærere, som ønsker fornyelse og inspiration til deres undervisning."
Mvh Kristian
Folkeskolelærer
"Tak for et rigtigt godt og lærerigt kursus. Det var enkelt og ligetil at arbejde med, men med dette system, bliver det svært
at løbe tør for stof.
Tak for det."
Keld Christensen
Folkeskolelærer
"Inspirerende, og god metode til bl.a. puls og nodelære og lige til at bruge til undervisningen og eleverne synes, at det er sjovt."
Katrine Bak Jakobsen
Musiklærer
"En spændende og sjov måde at lære at spille musik på. Jeg har aldrig oplevet nodelære og musikteori, i et så naturligt samspil med musisk udøvelse, som indrager hele kroppen.
Jeg kan klart anbefale et kursus i Little Master of Music."
Mikkel Brandt folkeskolelærer